Відповідне видання пише, що таким чином Трамп був не єдиним кандидатом, чию компанію рекламували посадовці колишнього СРСР.

Разом з тим, ЗМІ зазначає, що офіційний Київ допомагав офісу Клінтон відшукати компромат на Трампа, що мав зашкодити його кампанії.

Водночас, видання нагадує, що українські чиновники також поширювали документи стосовно причетності головного помічника Трампа Пола Манафорта до корупції. НАБУ оприлюднило копії документів, згідно з якими Манафорт міг отримати більше 12 млн дол. з «чорної каси» колишньої провладної «Партії регіонів».

Українські зусилля вплинути на передвиборчі перегони у США позначились у намаганнях змусити до відставки Манафорта та у розповсюдженні чуток, що кампанія Трампа тісно пов'язана з ворогом України на сході – Росією. Однак вони були набагато менш узгоджені або централізовані, ніж хакерські атаки Росії і поширення листів Демократичної партії,
–зазначено у статті.

До всього, видання вказує, що існує мало доказів щодо причетності України у втручання в виборчий процес. Окрім того, у статті наголошують, що неприборкана корупція, економічна боротьба, які переслідують Україну, не кажучи вже про її поточні чвари з Росією, зробили неспроможними амбітні втручання у вибори іншої країни. Водночас адміністрація президента Петра Порошенка разом з посольством України в Вашингтоні наполягають на тому, що Україна залишилася нейтральною під час виборів у США.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ