Розслідувачі «Слідство.Інфо» заявляють, що мають аудіозапис розмови, яка відбулася 13 листопада 2016 року у Тель-Авіві в Ізраїлі. 

У розслідуванні йдеться, що на переговорах також були присутні рабин Олександр Левін та українські адвокати екс-міністра Інна Рафальська та Ігор Бойко.

З аудіозапису чутно, що заступники генпрокурора пропонували змінити кваліфікацію статті Ставицькому, якого в Україні підозрюють у зловживаннях у процесі відчуження землі. Під час розмови представники ГПУ кажуть, що їх уповноважив вести переговори генеральний прокурор Юрій Луценко.

ЗМІ переконаний, що зустріч в Ізраїлі могла бути спробою схилити Едуарда Ставицького до угоди зі слідством. Проте така угода укладається лише за офіційною процедурою і передбачає певні умови.

Відтак «Слідство.Інфо» завернулося до заступників генпрокурора з проханням прокоментувати, чи мали вони зустріч із Ставицьким. Єнін ухилився від прямої відповіді, а Стрижевська відмовилась від коментарів.

Разом з тим, у коментарі «Громадському» Євген Єнін заявив, що оприлюднені у розслідуванні аудіозаписи є провокацією. Він обіцяв надати детальні пояснення 12 червня.

Як відомо, у серпні 2016 року ГПУ спрямувала до Ізраїлю запит щодо видачі Ставицького. Правоохоронні органи Ізраїлю запит отримали, але жодної відповіді поки немає. 

Ставицький переховується під іменем Натан Розенберг, у 2014 році він отримав громадянство Ізраїлю. СБУ оголосила Ставицького в розшук у квітні 2014 року у кримінальному провадженні за ст.191 ККУ (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). 

Ставицький перебуває у розшуку Інтерполу через звинувачення у сприянні екс-президенту Вікторові Януковичу у захопленні «Межигір'я». Сам екс-міністр мешкає в Ізраїлі, звідки нещодавно спростував чутки про свій арешт. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ