Про це інформує Republic, посилаючись на інсайдерів і свідчення екс-ув'язнених.

У повідомленні йдеться про те, що в'язницею користуються лише співробітники ФСБ, а більшість привезених туди в'язнів – із Середньої Азії.

Підозрюваний в організації теракту в Санкт-Петербурзі 3 квітня Аброр Азімов запевняє, що його викрали. За його словами, невідомі одягнули на його голову чорний мішок, закували в наручники і везли 40 хвилин в автомобілі. Згодом чоловіка помістили в підвал, а мішок з голови зняли лише через тиждень. Азімов каже, що перебував в камері ув'язнення близько двох тижнів і навіть бачив інших «в'язнів».

Разом з тим, інші викрадені запевняють, що «секретна в'язниця» розташована у підвальному приміщенні. Також в камерах завбільшки від шести до дев'яти квадратних метрів є труби, до яких приковують ув'язнених. У приміщенні нагорі є охоронці.

ЗМІ зазначає, що в'язні «секретної в'язниці» скаржилися на катування електрикою. Також їх нібито постійно принижували і погрожували. 

Також Азімов каже, що його тримали за руки і за ноги і лили воду на обличчя, на якому лежала ганчірка. Після цього він втрачав свідомість.

Видання пише, що не всі катувальники працюють в ФСБ, адже можуть бути вже у відставці. Проте чотирьох ув'язнених вони врешті передали саме співробітникам ФСБ, стверджують потерпілі.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ