Про це пише «Інтерфакс-Україна», посилаючись на джерело.

Поліція інформує, що затримання відбулося напередодні ввечері.

«Затримано 53-річного громадянина однієї з сусідніх республік. Встановлено, що він розшукується правоохоронними органами своєї країни за привласнення і розтрату», - зазначили 3 поліції.

Разом з тим, за даними джерела, затримали колишнього заступника голови правління українського банку «Фінанси і кредит» Олега Шапкіна.

Також інформують, що ініціатор розшуку проінформований про затримання.

Як відомо, в травні Інтерпол оголосив у розшук колишнього заступника голови правління банку «Фінанси і кредит». На сайті Інтерполу є картка Шапкіна з відомостями про розшук у справі про привласнення, розтрату або заволодіння коштами.

ГПУ розслідує незаконність фінансової угоди посадових осіб банку «Фінанси і Кредит», які за допомогою нерезидентів України, в тому числі офшорної компанії Nasterno Commercial Limited (кінцевим бенефіціарним власником є Олександр Демченко), незаконно вивели активи банку на суму понад 1 млрд гривень.

Також слідство встановило факт попередньої змови з іншими особами та укладення договору поручительства з банком Meinl Bank AG (Австрія).

У цій справі підозрюють екс-голову правління банку Володимира Хливнюка, екс-заступника голови правління Ігоря Копертєхіна і помічник депутата Верховної Ради Костянтина Жеваго Олександра Демченко.

Нацбанк України відкликав ліцензію банку «Фінанси та кредит» у грудні 2015 року, нагадує УП. Бенефіціаром банку виступав бізнесмен Костянтин Жеваго. Зобов'язання установи перед фізособами на 1 липня 2015 року становили 16,98 млрд гривень.

ІА "Вголос": НОВИНИ