Зокрема, російське видання РІА «Новости» із посиланням одразу на кілька анонімних «джерел, знайомих з ситуацією» заявило, що оператором вантажних вагонів, які зійшли з рейок і зачепили пасажирський у Підмосков’ї, є українська компанія.

«Це були українські вагони», – цитує видання так зване «одне з джерел».

Цю інформацію виданню підтверджує і друге джерело. Звичайно, теж анонімне.

«Оператором цих вагонів є українська компанія», – наводить слова другого анонімного співрозмовника видання.

В адміністрації залізничного транспорту України «Укрзалізниці» зазначили, що інформацію ЗМІ перевіряють.

«Ми зараз з’ясовуємо дану інформацію», – повідомили РІА «Новости» у прес-службі «Укрзалізниці».

Україна, як пише РІА «Новости», винна і в причинах аварії. Хоча Департамент транспорту Москви повідомив, що можливою причиною зіткнення потягів стала тріснута рейка.

«Через тріснутої рейки стався схід 16 вагонів вантажного потягу. <...> Сталося лобове зіткнення з пасажирським поїздом Москва-Кишинів», – сказано в повідомленні.

Однак РІА «Новости» знову посилається на «знайоме з ситуацією джерело», яке повідомляє, що вагони зійшли з рейок через злам бічної рами.

Як писав «Вголос», генеральним директором РІА «Новости» 9 грудня 2013 року президент Росії Володимир Путін призначив Дмитра Кісєльова, якого визнали найбільшим телебрехуном.

Нагадаємо, о 12:32 на перегоні Нара-Бекасово-1 Московської залізниці зійшло 16 вагонів вантажного потягу та в’їхали в пасажирський поїзд № 341 «Москва-Кишинів». Також нещодавно з’явилось повідомлення про 6-го загиблого внаслідок аварії.

ІА "Вголос": НОВИНИ