Про це повідомляє ТАСС.

За її словами, вона розмовляла з бранцем Кремля майже півгодини і говорили вони про стан його здоров'я і спілкування з родичами.

Москалькова запевняє, що Сенцов розповів їй, що веде електронну переписку з матір'ю і дзвонить сестрі.

«Він сказав, що право на дзвінки він використовує для спілкування з сестрою, багато читає, говорить, що в колонії хороша бібліотека. Він каже: «Я постійно щось роблю, щоб зайняти свій час і думки, пишу, читаю», - розповіла російський омбудсмен.

Також Москалькова зазначила, що ЗМІ повинні «делікатно» висвітлювати стан здоров'я заручника Кремля.

«Нещодавно у ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що Сенцов у критичному стані, але сам він сьогодні сказав, що в цьому питанні часто згущують фарби», - сказала уповноважений РФ.

Окрім того, Москалькова запевняє, що щодня отримує інформацію про стан здоров'я політв'язня, а також заявила, що готова «за необхідност» надавати йому допомогу.

Як відомо,  уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до радника президента Росії Михайла Федотова з вимогою повідомити про стан здоров’я заручника Кремля режисера Олега Сенцова.

Нагадаємо, бранець Кремля Сенцов дорікнув українській владі за бездіяльність.

Мати Сенцова звернулася до Путіна з проханням помилувати сина.

Як відомо, 14 травня незаконно засуджений в Росії Олег Сенцов почав безстрокове голодування, вимогою якого є звільнення українських бранців Кремля. 

Український режисер Олег Сенцов сказав, що голодуватиме навіть до фатального кінця.

Нагадаємо, Уповноважений Верховної Ради України Людмила Денісова заявила, що керівництво російської колонії не пустило її на зустріч із Олегом Сенцовим та відмовилось надавати будь-яку інформацію. Російський омбудсмен Тетяна Москалькова стверджує, що він припинив голодування.

Окрім того, 5 липня двоюрідна сестра незаконно засудженогов Росії Олега Сенцова вперше за 4 роки зустрілась з братом.

ІА "Вголос": НОВИНИ