Авторитетне видання Time назвало «Людиною року»  новообраного президента США Джозефа Байдена та його віцепрезидента Камалу Гарріс.

Про це повідомили у Twitter.

Нагадаємо, що Time присуджує це звання майже 100 років - з 1927.

Головний редактор видання Едвард Фельзенталь зазначив, що Байден та Гарріс змінили історію Америки, продемонструвавши, що сила співчуття -  набагато потужніший інструмент, ніж гнів розбрату.

За його словами, новий лідер США та його віцепрезидент подарували світу, який охоплений смутком, надію на зцілення.

Варто зауважити, що одним з конкурентів Байдена та Гарріс був чинний очільник Білого дому Дональд Трамп, який програв останні президентські вибори у США, проте досі намагається оскаржити їх результати у суді.

«Людина року»

Щороку всесвітнє видання Time обирає людину, групу, ідею чи об'єкт, які за 12 місяців змінили світ «на краще чи на гірше» і мали найбільший вплив на світ.

Наприклад, у 2019 «Людиною року» стала 16-річна шведська екоактивістка Грета Тумберг.

Цікаво, що минулого року до звання  «Людини року» додати ще кілька категорій - «бізнесмен року», «спортсмен року», «шоумен року» та «моральний авторитет року».

Зокрема, у 2020 році  «Моральним авторитетом року» став американський лікар та науковець Ентоні Фаучі, бізнесменом року визнали засновника і голову правління Zoom Еріка Юаня, а звання шоуменів року дісталося гурту BTS, а спортсменом року - зірка баскетболу Леброн Джеймс.

Читайте більше актуальних новин України та світу:

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ