Вже від 1 травня 2019 року  в Україні запрацює послуга, яка дозволить змінювати мобільного оператора, але при цьому залишати абонентський номер включно з кодом.

Запуск цієї послуги вже анонсували три найбільші мобільні оператори України — «Київстар»«Lifecel», та «Vodafone Україна».

Після запуску послуги MNP (Mobile Number Portability), номери телефонів будуть належати абонентам. Тож українці зможуть змінювати оператора, при цьому зберігаючи власний номер.

Єдина умова — абонент має бути зареєстрований у свого оператора. Контрактним клієнтам цього робити не потрібно. А от абонентам, котрі користуються передплаченими послугами зв'язку, потрібно буде зареєструватися в оператора, від якого вони переносять номер, надавши документ, що посвідчує особу. Це також можна буде зробити "онлайн".

Після зміни оператора, перед з’єднанням звучатиме голосове повідомлення, яке попереджатиме, що абонент телефонує на номер іншого оператора. Таким чином, абонент буде попереджений, що він телефонує на перенесений номер.

Вартість послуги ще не визначена, але очікується, що вона буде безкоштовною.

ІА "Вголос": НОВИНИ