Найдорожчу картину у світі - "Спаситель світу" Леонардо да Вінчі - знайшли на яхті наслідного принца Саудівської Аравії Мухаммеда бін Салмана Аль Сауда. Судно перебуває в Червоному морі біля єгипетського курортного міста Шарм-еш-Шейх.

Мухаммед бін Салман - імовірний нинішній власник роботи да Вінчі. Полотно перебуватиме на його яхті Serene, поки Саудівська Аравія не завершить будівництво культурного простору в регіоні Аль-Ула. Припускають, що саме там будуть експонувати «Спасителя світу».

Про це повідомляє Bloomberg.

Інформація про зникнення картини з філії паризького музею Лувр в Абу-Дабі, столиці Об'єднаних Арабських Еміратів, з'явилася в два місяці тому. Полотно мали виставити в Абу-Дабі у вересні минулого року. Але тоді столична влада відклала показ із невідомих причин.

«Спаситель світу» стала найдорожчою картиною у світі в листопаді 2017-го.

Її продали на аукціоні Christie's у Нью-Йорку за рекордні $450 млн - 11,86 млрд грн. Анонімним покупцем виявився принц Бадер бін Абдулла бін Мухаммед бін Фархан Аль Сауд - друг і діловий партнер саудівського наслідного принца. Припускають, що він також його посередник під час купівлі.

Як писав «Вголос», учені розкрили унікальну таємницю Леонардо да Вінчі.

ІА "Вголос": НОВИНИ