У Києві проводять тестування нового аналітичного модуля відеоспостереження в межах проекту «Безпечне місто».

Про це повідомила прес-служба Київської міської ради.

Унікальний модуль може шукати правопорушників не лише завдяки спеціалізованим камерам розпізнавання обличчя. Модуль також фіксує зображення з будь-якої камери, яка встановлена в рамках мережі та порівнює їх із базою правопорушників, що була створена правоохоронними органами. Якщо система виявляє подібність, оператор одразу отримує тривожний сигнал. Відтак система прискорює пошук злочинців і правопорушників. Зараз камери розташовані у місцях великого скупчення людей: у дошкільних навчальних закладах, школах, метрополітені, вокзалах і лікарнях.

Крім того, під час пошуку у системі можна налаштувати параметри, наприклад, «людина у шапці», «людина в окулярах», «темний колір волосся», або навіть вік і стать.

Директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров розповів, що одночасно система може обробляти 450 потоків та 1 100 облич на секунду. Також минулого року камери розпочали встановлювати у київському метрополітені. Загалом працюватиме 198 камер на входах-виходах 52 станцій метро.

Нагадаємо, що чиновники ОДА віддали вісім мільйонів на відеоспостереження, яке частково не працює.

Раніше «Вголос» писав, в Україні можуть ввести новий штраф для водіїв.

ІА "Вголос": НОВИНИ