Про це йдеться в його відеозверненні з приводу знесення наметового містечка під будівлею парламенту в суботу, 3 березня.

«Я категорично засуджую дії Порошенка, Авакова, Луценка і олігархату. Як завжди, вони брешуть і обманюють. Підкинули в кращих ментівських традиціях учбові гранати, говорять про якесь скупчення зброї. Коли за весь цей час не було жодного серйозного інциденту в цьому таборі», - заявив Саакашвілі.

Він також знову спростував звинувачення в домовленостях із Сергієм Курченком.

«Всі розмови знову Луценка про якісь гроші Курченка... Не було ніколи і немає ніяких грошей Курченка. Якби у них були хоч якісь факти, вони б мене не викинули з країни, а судили в Україні», - сказав екс-президент Грузії.

Саакашвілі підтвердив, що представники «Руху нових сил» залишили табір під Верховною Радою раніше, але заявив, що політсила підтримує вимоги мітингувальників. Згодом політик закликав прихильників провести всеукраїнський мирний марш 18 березня «з вимогою відставки Порошенка, Авакова, Луценка і негайного проведення виборів».

«У нас буде два тижні добре підготуватися і не дати осічку», - зазначив лідер «Руху нових сил». 

Як повідомлялося, сьогодні зранку біля наметового містечка під Верховною Радою відбулися сутички між поліцією і протестувальниками. За даними поліції, під час сутичок постраждали щонайменше 10 осіб, серед яких є працівники поліції.

Також під час сутичок під Верховною Радою правоохоронець застосував газовий балончик проти журналіста «Радіо Свобода».

Розгін наметового містечка під Радою прокоментував Генеральний прокурор України Юрій Луценко.

131 затриманого під час штурму наметового містечка учасника руху «Визволення» випускають із Печерського та Шевченківського райвідділків поліції Києва. Там також зауважили, що під час штурму найбільше постраждали жінки та пенсіонери, які прийшли підтримати протестувальників.

ІА "Вголос": НОВИНИ