[media=142597,142598] 

Про це сьогодні, 15 березня, під час прес-конференції розповіла директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, передає кореспондент «Вголосу».  

«Ми очікуємо понад 43 тисячі осіб – випускників, які здаватимуть ДПА. Додаємо і випускників минулих років – таким чином очікуємо до 45 тисяч осіб. Кожен учасник для ЗНО може вибрати не більше, ніж 4 предмети із запропонованих», зазначила вона. Понад 90% учнів загальноосвітніх навчальних закладів, студентів коледжів та учнів училищ уже подали документи».

За її словами, до 2 квітня також можна вносити зміни у реєстраційні дані. Всі документи, які змінюються, мають бути відображені у сертифікаті.

Лариса Середяк також розповіла і про проблеми, які виникають у процесі реєстрації на ЗНО. Зокрема те, що частина учнів не має паспортів.

«Таких учнів можна реєструвати за свідоцтвом про народження, подавши від навчального закладу клопотання у Львівський регіональний центр та пояснивши, чому ця дитина не має паспорта. Але цій дитині при вступі все одно треба мати паспорт».

Та додала, що виникає проблема із приміщенням для дітей з ДЦП, оскільки їх цього року складати ЗНО зголосилася більша кількість. Приміщення навчальних закладів, призначені для складання ЗНО на Львівщині, не пристосовані для таких дітей.

До слова, для участі у конкурсі до ВНЗ України у 2018 році абітурієнти мають право подавати сертифікати ЗНО 2016-2018 років за винятком іноземних мов (лише 2018 рік).

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ