Як повідомляє прес-служба Волинської обласної організації Всеукраїнського об'єднання «Свобода», націоналіст констатував чергове фіаско правоохоронних органів і неприховане небажання нинішньої коаліції ліквідовувати корумповано-олігархічну модель держави.

«Минулого тижня представники коаліції пихато надували щоки і погрожували вивести на чисту воду екс-«регіонала» Андрія Клюєва, розкрити його корупційні схеми і показати усьому світу приклад боротьби з корупцією. Але вже за кілька днів сталося так, як і було раніше з іншими одіозними фігурами: Андрій Клюєв зник. Після такого усі керівники силових структур мали б піти у відставку. Проте в нас цього не відбувається. Можливо, тому, що ніхто і не планував притягати до відповідальности Андрія Клюєва, як і инших олігархів та високопосадовців-корупціонерів», - зазначив Анатолій Вітів.

«Важко усвідомити, але за півтора року після Революції гідности правоохоронці досі не розслідують справ проти «регіоналів», які обікрали Україну та розстрілювали Майдан. Не можу збагнути, чому на власників Межигір'я Януковича та на організаторів масового підкупу виборців немає кримінальних справ. Адже це люди, на яких кримінальні справи має бути заведено в першу чергу і мають розслідуватися, щоби довести злочинність режиму Януковича! В мене складається враження, що влада відверто саботує ці розслідування і робить все, щоби стара прогнила система залишилася без змін. Не знаю, які ще вигадки і побрехеньки для власного народу та для Заходу розповідатимуть Арсеній Яценюк, Арсен Аваков, Петро Порошенко й инші чільні особи правлячої коаліції, щоби виправдати своє вперте небажання знищити олігархічно-корумповану систему. І чи надовго вистачить терпіння в українців спостерігати імітацію реформ і відсутність змін», - наголосив свободівець.

Нагадаємо, екс-депутат Сергій Клюєв не з’явився на допит у понеділок, тож Генпрокуратура проситиме Верховну Раду про дозвіл на його арешт.

Клюєв підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем). Депутат зник з поля зору українських правоохоронців 4 червня, не з’явившись на допит у Генеральній прокуратурі.

3 червня Рада позбавила недоторканності депутата Клюєва.

ІА "Вголос": НОВИНИ