Про це він сказав у коментарі «Вголосу».

«Я певен, що ця ситуація не має політичного характеру. Радше за все, ті, хто осквернив пам’ятник, є деморалізованими людьми, вандалами, які прагнули збагатитися за рахунок викрадення бронзових частин пам’ятника», – запевнив Сергій Червонописький.

Він також сказав, що останніми роками в інших містах України не було аналогічних випадків. Ба більше, за його словами, в усіх регіонах люди з повагою ставляться до воїнів-афганців.

«Наші воїни-афганці беруть участь у проведенні антитерористичної операції на Сході країни. Деякі з них мають високі чини в командному військовому складі. Тож говорити, що нас не поважають, не можу», – підкреслив голова спілки і додав, що від початку проведення АТО на Донбасі загинуло 67 ветеранів-афганців.

Своєю чергою, речник міліції Львівщини Світлана Добровольська запевнила, що міліція встановлює осіб, які вчинили протиправні дії.

Як писав «Вголос», за фактом першого пошкодження пам’ятника, що сталося в суботу, 4 квітня, було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 (крадіжка) КК України.

Удруге над пам’ятником поглумилися у ніч на 7 квітня. Тоді вандали відрізали голову монументу.

ІА "Вголос": НОВИНИ