Про це він заявив сьогодні, 11 липня, під вас засідання уряду, коментуючи опублікований 10 липня «Економічною правдою» лист міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика до компанії «Росатом», де він пропонує провести зустріч у Брюсселі з 9 по 12 липня, оскільки Україна зацікавлена у співпраці з РФ із питання будівництва заводу з виробництва ядерного палива, передає УНІАН.

«Я хочу зауважити для всіх колег, міністрів, будь-які подібні справи – ви відразу повинні реагувати. По-друге, у жодного з вас немає мандату вести будь-які розмови з країною-агресором і ворогом», – заявив прем'єр-міністр.

«Не ми на них нападали, а вони на нас. Всі такі речі, запити провокативні і так далі мають координуватися з Міністерством закордонних справ і діяти в межах тих деректив і мандатів, які надає уряд», – додав він.

Зі свого боку, Насалик заявив, що розміщений на «Економічній правді» лист є фейком і що оригінал цього листа опублікований на сайті Міненерговугілля.

«Міністерство не відновлює співпраці, а повністю завершує співпрацю. Всю інформацію розміщено на сайті Міністерства енергетики та вугілля», – сказав Насалик.

Насалик після цього сказав, що лист «Росатому» було відправлено через МЗС, а не напряму.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ