Про це повідомляє РБК.

Підставою для цього стало рішення, яке прийняв 11 травня минулого року Центральний районний суд Твері.

Як пояснили в оновленому Федеральному списку екстремістських матеріалів, зображення було опубліковано 7 травня 2014 року на сторінці користувача соціальної мережі «ВКонтакте» Олександра Цвєткова. Зараз цей аккаунт заблокований за порушення правил сайту.

На забороненому плакаті у схожого на главу держави чоловіка, як розповіли в Мін'юсті, були нафарбовані вії і губи. Це, як уточнили в міністерстві, «за задумом автора/авторів плакату, повинно служити натяком на нібито нестандартну сексуальну орієнтацію президента Росії». Під зображенням, за інформацією представників відомства, був розміщений підпис, автор якого провів паралель між виборцями Путіна і гомосексуалістами: «...начебто їх багато, але серед моїх знайомих їх немає».

Крім того, в список екстремістських матеріалів після рішення Центрального районного суду Твері від 11 травня 2016 року був внесений «плакат-колаж», опублікований на тій же сторінці 4 березня 2014 року. На ньому, в свою чергу, за інформацією відомства, були зображені три людини: двоє — у формі солдатів Третього рейху — схожі президента Володимира Путіна і голови уряду Дмитра Медведєва. Праворуч же, як розповіли в міністерстві, була розміщена фотографія патріарха Московського і всієї Русі Кирила. Під плакатом, за даними Мін'юсту, був підпис: «Окупанти – уже в Москві».

 

 «Вголос» 

ІА "Вголос": НОВИНИ