Відповідну заяву націоналіст зробив із трибуни Парламенту під час нинішнього пленарного засідання.

«Учора Порошенко здивував відкритою заявою про те, що депутатську недоторканність треба зняти 2020-го року. Попри те, що його партія БПП та інші партнери по коаліції ішли на вибори із зовсім іншими обіцянками, попри те, що він сам подав законопроект про скасування недоторканності у січні 2015-го. Це чергове окозамилювання і спроба відкласти це украй важливе питання подалі. Це спроба вкотре збрехати українському народові, незважаючи на те, що тисячі людей стояли під Радою і дивилися на весь цей цирк під час зняття недоторканності із шістьох нардепів. Хоча насправді зняли її тільки з Добкіна, а решту й досі не можна арештувати. І попри те, що суспільство вимагає прибрати цю норму із конституції, Президент чомусь говорить по 2020-ий рік. А тепер я хотів би звернутися до Президента. Петре Олексійовичу, зараз в Раді є законопроект, під яким підписалися 150 депутатів. У частині недоторканності він повністю дублює ваш, поданий у січні 2015-го, який отримав позитивний висновок Конституційного суду. То винесіть врешті цей законопроект на голосування! Звертаюся до Президента, бо саме він контролює більшість, керівництво ВРУ, має найбільшу фракцію, контролює Комітет з правової політики. Так от, винесіть цей законопроект на остаточне голосування. Якщо ж він не пройде, то тоді суспільство нарешті побачить, хто протягом усього цього часу йому брехав. Отоді зможете подавати свою ініціативу про 2020-ий рік. Це буде логічно і чесно перед українським суспільством», – виголосив Левченко.

Нагадаємо, картка відповідного законопроекту міститься на офіційному веб-порталі парламенту.

Ініціатором цього законопроекту є депутат від партії ВО «Свобода» Юрій Левченко, який назбирав 158 підписів народних депутатів для внесення змін до Конституції для скасування депутатської недоторканності.

Проект закону має реєстраційний номер 6773 і був зареєстрований 19 липня 2017 року.

Під час учорашнього звернення Президента до Парламенту, гарант запропонував скасувати депутатську недоторканність для Ради дев'ятого скликання – із 2020-го року.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ