Американська медична асоціація попередила про небезпеку вейпінгу, адже у США зростає кількість легеневих захворювань, причиною яких може бути використання електронних цигарок.

Про це інформує ukrainian.voanews.com.

Американська медична асоціація (AMA) закликала припинити використання електронних сигарет.

У заяві AMА, зокрема, йдеться: «Поширення у країні легеневих захворювань, пов'язаних з електронними сигаретами, зміцнює наше переконання, що використання електронних сигарет і вейпінг набули характеру епідемії».

AMA - одна з найбільш відомих і впливових організацій лікарів у США. Вона попередила, що вейпери, які відчувають проблеми з диханням, болі в грудях або сильний кашель, повинні негайно звернутися за медичною допомогою.

Водночас Адміністрація контролю за продуктами харчування і медикаментами (FDA) направила найбільшому виробнику електронних сигарет - компанії JUUL - попередження, звинувативши JUUL в порушенні закону: поширенні необґрунтованих заяв про безпеку її продукції.

Вейпінг вважається причиною 450 виявлених останнім часом випадків пульмонологічних розладів в США, наслідком яких стали п'ять летальних випадків.

Як писав «Вголос», Philip Morris вбиває українців: міжнародні дослідники закликають Зеленського провести “шокову терапію” у сфері охорони здоров’я.

ІА "Вголос": НОВИНИ