Джеймс Бонд, персонаж із кіносаги про спецагента 007, добре послужив Великій Британії, проте, судячи з його способу життя, епопея мала б закінчитися набагато раніше. Дослідники з’ясували, що шпигун давно мав віддати Богу душу через зловживання алкоголем, який він випивав упродовж кожної серії. Про це пише Politeka.

Команда дослідників, яка стежила за шкідливими звичками агента 007 за останні 60 років, виснувала, що шпигун страждає від суворої форми алкоголізму. В середньому він випиває чотири з половиною разів на фільм. Професор Нік Вілсон із Університету Отаго (Австралія), разом із своєю командою, проаналізував 24 фільми франшизи. Найгірший «запій» стався у фільмі «Квант милосердя», що вийшов на екрани 2008 року.

В одному з епізодів агент 007 випив шість коктейлів «Веспер», які роблять із джину, горілки та міцного вина «Кіна Ліле». Бонд випив стільки алкоголю, скільки достатньо для підняття рівня в крові до смертельного порогу.

Проте, серед багатьох книжок про Бонда знайшли ще один випадок. Якось шпигун за день випив 50 одиниць спирту. На думку науковців, така кількість вбила б навіть коня.

Нік Вілсон також вивчив медичні довідки Джеймса Бонда, в яких було сказано, що у нього проблеми з печінкою, а в звіті було зазначено, що шпигун страждає від алкогольної та наркотичної залежності. Крім його шкідливих звичок, чоловік часто бере участь у бійках, кермує автомобілями на підвищеній швидкості, має безладні інтимні стосунки, а також зберігає зброю в ліжку.

У своєму висновку вчені дали рекомендації Джеймсу Бонду звернутися до лікаря, а його роботодавцям — підказки. «Для початку, голові розвідки «М» не варто більше наливати Бонду на робочому місці», — йдеться в звіті.

Крім цього, керівництву потрібно переглянути обов’язки свого працівника для скорочення рівня стресу. Роботодавцям запропонували давати завдання цілим командам, щоб обов’язки не так сильно тиснули на героя-алкоголіка.

ІА "Вголос": НОВИНИ