В мережі показали, як російські терористичні війська розбомбили кладовище з артилерії на Луганщині.

Про це повідомляє Politeka.net.

На Фейсбук-сторінці спільноти «Повернися живим», яка висвітлює військові дії на  сході України, опублікували знімок результатів обстрілу терористами кладовища.

Зазначається, що обстріл відбувся 18 лютого.

Терористи неодноразово вели вогонь з житлових кварталів, ставлячи під загрозу місцеве населення, але цього разу вони обстріляли цвинтар.

«Від ворожих снарядів і мін перебило близько 400 метрів ліній електропередач, в результаті чого було знеструмлено лікарня. Але найбільш жахливим наслідком артилерійського обстрілу з заборонених »Мінськом« 122 мм та 152 мм стало розбомблений кладовищі. Десятки воронок в мерзлій землі, зруйновані могили, побиті уламками хрести та меморіали», - повідомляє спільнота.

За словами військово експерта Дмитра Снєгирьова, дата 18 лютого для прориву російсько-окупаційними військами «Л/ДНР» була обрана не випадково.

Він вважає, що російська сторона зайвий раз нагадує про безальтернативність ганебних Мінських угод, які були підписані після Дебальцевого.

На думку ж волонтера Романа Доника, терористи, які 18 лютого розв'язали бої на Донбасі, заздалегідь планували спробу прориву лінії розмежування в Луганській області.

Він наголосив на тому, що  те, що відбувається зараз на фронті повинно було статися і є можливість, що все повториться знову.

Нагадаємо, бойовики посилили обстріли у зоні ООС: одного бійця поранено.

ІА "Вголос": НОВИНИ