Про це повідомив віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, передає його прес-служба.

"Це потужна програма у реформі децентралізації в Україні, що впроваджується за підтримки Агенції з міжнародного розвитку США (USAID). В її рамках протягом 2016-2021 років Україні буде надано 50 млн доларів США", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що програма спрямована на підтримку об’єднаних територіальних громад. "Об’єднані  територіальні громади по всій Україні отримають допомогу на реалізацію конкретних проектів: розробку стратегічних планів ОТГ та містобудівної документації, запровадження електронного урядування в громадах, застосування кращих практик щодо створення ЦНАПів, розвиток інфраструктури", - наголосив віце-прем'єр.

За його словами, сьогодні учасниками програми стали 25 об'єднаних громад. Наступні 25 громад будуть відібрані у  березні-квітні 2017 року, і ще 25 ОТГ – у вересні-жовтні 2017 року.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив, що на Фонд регіонального розвитку в державному бюджеті на 2017 рік буде виділено суму в 9 млрд гривень.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ