Про це віце-прем'єр-міністр України – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко повідомив в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Субсидії – не є метою для того, щоб взагалі перетворювати ті платежі, які ми фінансували дефіцит «Нафтогазу», перетворювати на субсидії. Субсидії є тимчасовим паролем, часовий з точки зору, вона буде існувати до тих пір, поки вона потрібна людям. Але з іншого боку ми повинні зробити таку захисну систему, яка дозволяє кожному громадянину, якщо у нього немає сьогодні доходу офіційного більше, ніж 15%, то, що стосується комунальних платежів, держава повинна його захистити», – сказав Зубко.

Віце-прем'єр додав: «Чому для нас важливо зрозуміти, що тимчасовий (захист, – ред.)? Тому що паралельно будуть прийматися ті заходи, які в першу чергу дозволять підвищити соціальні стандарти і зробити таким чином, щоб люди могли заробити ці гроші, а не отримувати, як субсидію від держави».

Раніше Кабінет міністрів України встановив неможливість нарахування заборгованості за оплату послуг опалення одержувачів житлової субсидії.

ІА "Вголос": НОВИНИ