Тепер же учасник російсько-української війни розповів в інтерв'ю «Громадському радіо» про тортури окупантів.

Чуднєцов зазначає, що бойовики вибили йому зуби в підвалі:

«Їх вибили плоскогубцями, хотіли вирвати. Це не перекручена інформація. Одні писали, що вони в мене самі повипадали. Але як, якщо в січні в мене зуби цілі, а в лютому вже немає. Вони не могли так швидко випасти».

Також захисник України розповів, що одному з його знайомих вдалося втекти з полону бойовиків. За словами воїна, вони з Віталієм Алексином планували втекти разом. Чуднєцов зазначив, що коли його забрали працювати на «Укрзалізницю», то він знайшов карту Донецької області і намалював Алексину всі блокпости. 

«Ми планували втекти або 9 травня, коли вони нап'ються, або 11 травня, коли у них святкування «референдуму». Але так вийшло, що мене перевели на ІТТ, а він у липні втік. Його відвезли на роботу, бойовики відволіклися і він чухнув», - зазначив захисник.

Разом з тим, за словами Чуднєцова, бойовики примушували полонених шукати нібито трупи українських військових в Дебальцевому. Азовець вважає, що «ДНРівці» перебільшують кількість загиблих:

«Якщо б були ті жахливі цифри, які вони описують, все б було всипане трупами. Ми за добу знайшли тільки один труп і ногу».

 

Як відомо, 27 грудня на Донбасі відбувся єдиний у 2017-му обмін затриманими між сторонами конфлікту на Донбасі. Українська влада передала сепаратистам 233 особи, а на контрольовану Києвом територію повернулися 73 заручники, 1 заручник залишився на Донбасі.

За даними СБУ, у заручниках сепаратистів на Донбасі перебувають ще 103 людини. Також відомо, що наступний обмін може відбутися в січні 2018 року. 

ІА "Вголос": НОВИНИ