Про це повідомляє Reuters. 

Посол Франції в ООН Франсуа Делатре заявив, що протести не загрожують міжнародному миру та безпеці, що може бути неявною критикою Сполучених Штатів.

«Ми повинні бути обережними щодо будь-яких спроб експлуатувати цю кризу для досягнення особистих цілей, що матиме діаметрально протилежний до бажаного результат», - заявив посол.

Антиурядові демонстрації в Ірані спалахнули тиждень тому. Заворушення поширилися на понад 80 міст та містечок, і це призвело до загибелі 22 людей та більше 1000 арештів.

Посол США в ООН Ніккі Гейлі, заявила, що Вашингтон пильно стежить за діями влади Ірану, яка роками ігнорує права людини.

«Ми не будемо мовчати. І нечесні спроби називати протестувальників маріонетками іноземних режимів цього не змінять», - зауважила вона.

Посол Ірану в ООН Голамалі Хошру заявив, що у його уряду є «чіткі докази» про те, що нещодавні протести в Ірані «дуже чітко спрямовані з-за кордону».

Хошру також зазначив, що Сполучені Штати зловживали своїми повноваженнями  постійного члена Ради Безпеки, закликаючи до зустрічі для обговорення протестів.

Посол Росії в ООН Василь Небензя заявив, що Сполучені Штати зловживають платформою Ради Безпеки, і ця зустріч була спробою використати нинішню іранську ситуацію для підриву іранської ядерної угоди, якій протистоїть  адміністрація США.

ІА "Вголос": НОВИНИ