Політрада блоку „Наша Україна” не підтримала кандидатуру Василя Куйбіди на посаду міського голови Львова через не досягнення компромісу по кандидатурі на посаду міського голови Івано-Франківська.

Про це повідомив керівник виборчого штабу Василя Куйбіди Іван Рудницький.

Він розповів, що вчора всі 6 членів політради „Нашої України” спочатку підтримали кандидатуру Василя Куйбіди як єдиного кандидата від блоку на посаду міського голови Львова. Однак потім виникла суперечка між НСНУ та НРУ за узгоджену кандидатуру на посаду міського голови Івано-Франківська. НРУ пропонував кандидатуру Ігоря Олійника, а НСНУ наполягав, щоб і в Івано-Франківську кандидатом від блоку був теж їх представник ― Олег Сенютка.

Через ці суперечки представник НСНУ, керівник юрдепартаменту Блоку “Наша Україна” Роман Зварич відкликав свій підпис. „Тому рекомендаційне рішення по Куйбіді було скасовано, оскільки всі 6 суб’єктів повинні його підтримати”, ― пояснив Іван Рудницький.

Натомість він висловив сподівання, що місцевий блок „Наша Україна” підтримає кандидатуру Куйбіди, оскільки „вона є найбільш прийнятною”. Для цього, за його словами, потрібна підтримка двох третіх блоку, тобто чотирьох з п’яти суб’єктів місцевої „Нашої України”. На думку Рудницького, до понеділка вдасться досягти компромісу стосовно кандидатури Василя Куйбіди.

Нагадаємо, що раніше місцевий осередок НРУ підтримав кандидатуру заступника голови партії Василя Куйбіди на виборах міського голови Львова, а місцева організація НСНУ виступила за кандидатуру Андрій Садового як єдиного кандидата від блоку.

Як повідомляло агентство, 26 січня, відбулося засідання політради Блоку “Наша Україна” за участі всіх партій, що входять до Блоку: НРУ, ПППУ, ХДС, УРП "Собор", КУН та НСНУ. У деяких ЗМІ з’явилась інформація, що політрада блоку „Наша Україна” рекомендувала місцевим структурам виборчого блоку „Наша Україна” у Львові підтримати Василя Куйбіду як єдиного узгодженого кандидата на посаду міського голови Львова. Згодом голова ЛОО НСНУ, голова Львівської ОДА Петро Олійник спростував цю інформацію.

Натомість Політрада „Нашої України” доручила місцевому блоку „Наша Україна” у Львові до 30 січня узгодити кандидатуру на посаду міського голови Львова. В інакшому випадку київська політрада блоку сама вирішуватиме це питання.

Прес-Тайм

ІА "Вголос": НОВИНИ