Як було зазначено під час засідання, відкриття меморіалу може відбутися у свято Воздвиження Чесного Хреста Господнього 27 вересня 2011 року.

За словами заступника голови комісії, директора КП ЛОР “Доля” Святослава Шеремети, проект по зведенню меморіалу розпочався ще у 2006 році, а реальні роботи стартували у 2008. Тоді на проект з держбюджету були виділено 290 тис. грн. “Державою було профінансовано 177 тис. грн., а реальних робіт було виконано на 230 тис. грн. Тому є борг перед виконавцем на 53 тис. грн.”, - сказав Шеремета.

Зараз в обласному бюджеті виділено додатково 60 тис. грн. на зведення меморіалу. Представники ЛКП “Архітектурно-археологічної служби м. Львова” та КП ЛОР “Управління капітального будівництва” мають виїхати на місце будівництва і оцінити виконані роботи. Якщо виділених грошей не вистачатиме, питання про дофінансування об’єкту винесуть на сесію облради.

“Це поховання українців, що загинули протягом 1944-47 років на території Прикарпатського воєводства Польщі. У лісі знаходиться греко-католицьке кладовище, де є багато цивільних поховань і є збірна могила жертв подій 44-47 років, пам’ятник, будуть встановлені хрести”, - додав Шеремета.

ІА "Вголос": НОВИНИ