Про це повідомили у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Під зверненням підписалися архієпископ і митрополит Львівський УГКЦ Ігор (Возьняк), митрополит Львівський і Сокальський УПЦ КП Димитрій (Рудюк), митрополит Львівський УАПЦ Макарій (Малетич), архиєпископ-митрополит Львівський РКЦ Мечислав Мокшицький, єпископ Львівський і Галицький УПЦ (МП) Філарет (Кучеров).

Звернення розпочинається словами «Мир Вам!», адже саме такими були перші слова воскреслого Христа до своїх апостолів. Єпископи кажуть, що сьогодні українці  – як і апостоли – перебувають у небезпеці дозволити вмерти нашій мрії, втратити віру в інше, Нове Життя. 

«Не біймося! Христос не вмер, а своїм Воскресінням оживляє наші мрії, надає їм сенс і здійснює їх. Сьогодні Він прагне й нам подарувати Мир,  але чи готові ми його прийняти? Мир є тим простором і часом, в якому ми можемо зустрітися з Богом, але маємо так багато противників, які намагаються порушити цей благоговійний стан, зруйнувати мир серця. Іноді й ми самі, спокушені нечистим, стаємо носіями хаосу й смерті мрій наших ближніх»,– йдеться у посланні.

Єпископи закликають людей стати будівничими «Царства Миру», а також подякувати «Божим Дітям», які народилися у цей нелегкий для України час. «Божими Дітьми» митрополити називають наших військовослужбовців, добровольців, волонтерів, «які стали хранителями нашого Миру, оберігаючи життя і цілісність нашої держави».

Також у зверненні є заклик до українців молитися за тих матерів, які поховали своїх синів, і замість полеглих привітати їх з Днем матері.

«В оцю першотравневу й суспільно напружену пору супроти злоби й підступів нашого невидимого та видимого ворога, володаря хаосу, увійдімо в дні скорботи за полеглими та подяки живим. Станьмо пліч-о-пліч у змаганні за Мир, який розпочинається з нас. Не піддаваймося на провокації тих, які хотіли б День примирення та перемоги використати у своїх підступних цілях задля розбрату у нашому суспільстві. Хай Мир Господній перебуває з Вами!» – наголошують митрополити.

ІА "Вголос": НОВИНИ