Львівська обласна організація ветеранів України виконує свої функції відповідно до загального плану заходів.

64 роки тому Земля України була звільнена від окупантів. Й.Сталін зміцнив геополітичне майбутнє України і за багато століть вперше з’єднав українців в межах одного цілого – Української Радянської республіки.

Черчілль, поздоровляючи Сталіна, з Перемогою писав: «Я надсилаю Вам сердечне привітання з нагоди блискучої Перемоги, яку Ви одержали прогнавши загарбників з Вашої землі і розгромили нацистську тиранію.
Історія довела, що в умовах минулої війни, зусилля мільйонів людей могли бути зорганізовані і скеровані єдиною політичною силою – Комуністичною партією.

Своєю метою ми рахуємо: єднання України у спільному зусиллі створити міцну, квітучу, благополучну державу.

Єднання усіх поколінь, від юні і до стариків, – у прагненні увіковічити пам’ять загиблих у Великій Вітчизняній війні, пошанувати тих ветеранів, які нині є серед нас.

Правда історії війни, особливо про те з ким і проти кого воювали в роки Великої Вітчизняної війни, стає гіркою пігулкою та кісткою у горлі.

Галицьке націоналістичне чудовисько намагається на черговій сесії обласної ради 09 квітня, напередодні Дня Перемоги нав’язати депутатам прийняття звернення про заборону комуністичної ідеології. Також передбачається районним та міським радам забезпечити демонтаж символіки комуністичного тоталітарного режиму. Здійснити перепоховання останків учасників Другої Світової війни. Демонтувати пам’ятники, які є символами комуністичного окупаційного режиму, що не містить людських захоронень.

Таким ганебним виглядає проект рішення та звернення від депутатів Львівської обласної ради.

Львів став містом, де вандали усіх мастей почувають себе привільно.

Давно перейменовані вулиці, площі, кінотеатри названі на честь видатних людей. Знищені меморіальні дошки, демонтований пам’ятник підпільній організації «Народна Гвардія» імені Івана Франка, розкрадений, напівзнищений Солдатський Меморіал та Пагорб Слави.

Всі пам’ятні знаки загиблим від рук ОУН-УПА знищені. Керівники обласної, міської влади, прокуратура, міліція, суди не реагують на націонал-вандалізм. В той же час, забороняють політичним партіям лівої орієнтації і громадським організаціям проводити мітинги, масові заходи. Судом не було дозволено проведення запропонованого ООН Всесвітнього Маршу Миру, святкування Першого Травня. Хіба це, – не фашизм!

Львів виступає в авангарді фашизації державної політики в Україні. Напередодні 65-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війни вони запропонували керівництву держави підтримати і розповсюдити по Україні їх фашистський досвід слухати музику «Танго смерті». Ломами і лопатами, масово знищувати могили павших аби сучасна молодь і майбутні покоління не мали можливості знати про Героїзм радянських людей, про дружбу з братнім російським народом – відправити правду минулого в небуття.

Націоналісти Дрогобича знищили могилу Героя Радянського Союзу, Гвардії генерал-майора Васильєва Івана Васильовича, який звільнив місто Дрогобич, поздоровив населення, а через день загинув.

Націоналісти Турківщини знищили пам’ятник старшому лейтенанту Федору Уланову. Гробокопачі з Комарно – меморіал «Воїна-визволителя».

Ми, ветерани Великої Вітчизняної війни, інших локальних війн, учасники бойових дій, інваліди війн, ветерани праці, військової служби – перемогли фашизм.

Сьогодні перед народом України стоїть завдання – зупинити наступ фашизму.

Люди будьте пильними! Згуртуємось в єдності! Фашизм тільки на Львівщині знищив понад 800 тисяч громадян!

 

З повагою, Голова Львівської обласної організації ветеранів України Т. Махоньок
 

ІА "Вголос": НОВИНИ