Про це повідомила на прес-конференції керівник офісу уповноваженого президента України з питань реабілітації учасників АТО Наталія Зарецька, передає LIGA.net.

«Інформація в сомережах про те, що люди, які повернулися з полону, потребують буквально всього, абсолютно не відповідає дійсності. Медикаментами і засобами гігієни вони забезпечені повністю. Але це не означає, що вони нічого не потребують, комусь потрібний спортивний костюм, комусь ще щось», – сказала вона.

Зараз, за її інформацією, 24 військових знаходяться на території військового госпіталю і 36 цивільних у лікарні у Феофанії.

«Багато хто відпрошується на свята додому або погуляти по Києву, керівництво лікарні йде їм назустріч. Зараз більшість з них можуть їхати додому і у будь-який момент звертатися за необхідною допомогою», – додала вона.

Також вирішуються питання з облаштуванням тих, хто жив на окупованій території, таких близько 30 людей. Найближчим часом на засідання уряду буде винесена ініціатива компенсації людям, що повернулися з полону, щоб вони могли облаштувати свій побут.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ