Про це заявив в невеликому інтерв'ю «Новой газете» військовослужбовець бригади спецпризначення ГРУ ГШ Віктор Агеєв, який був затриманий 26 червня 2017 року на Луганщині.

«А ти чув, що стало з ГРУшником Єрофєєвим, коли він повернувся? - почав Агєєв. - Його просто прибрали. Убили ». «Звідки ти знаєш?» - «Я знаю точно. Про це всі говорять: і там, і тут, по цей бік. Всі знають, що з ним це зробили. Тому що говорив зайвого».

Мати полоненого Віктора Агеєва в інтерв'ю виданню розповіла, що очікувала більш негативного ставлення до себе по приїзді в Україну, втім була приємно здивована українською ввічливістю. «Поклавши руку на серце, скажу, що очікувала трошки іншого. Але виявилося, що зустріли такий теплий прийом і відносини доброзичливі. Намагалися надати увагу, поселили в готелі. Тобто ставлення було дуже гарне, таке людське. Я дуже вдячна їм», - сказала Агеєва.

Щодо російсько-окупаційної війни та присутності російських військових на Донбасі, мати полоненого Агеєва попросила зробити сина відповідні висновки. «Висновок треба такий зробити, що не повинні люди стріляти один в одного. Не повинні. Країни повинні не воювати, а дружити. І щоб наші політики подумали про це, щоб не створювалися такі ситуації більше з нашими дітьми», - сказала Агеєва сину.

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос в червні 2016 року заявляв, що в Києві під час суду готувалася спроба викрадення і подальшого знищення російських ГРУшників Євгенія Єрофеєва і Олександра Александрова, повідомляє Укрінформ.

Нагадаємо, російські спецназівці Александров і Єрофеєв були затримані 16 травня 2015 року в зоні АТО поблизу міста Щастя Луганській області. Прокурори висунули обом однакові обвинувачення в незаконному перетині кордону, терористичному нападі на позиції 92-ої бригади, що охороняла ТЕЦ біля міста Щастя. У подальшому після засудження в Україні обидвох росіян, які отримали по 14 років в'язниці, було помилувано і повернуто в РФ в рамках, за даними ЗМІ, неформальної процедури обміну.

26 червня 2017 року на Донбасі був затриманий військовослужбовець ЗС РФ Віктор Агеєв, який підтвердив, що був відправлений на схід України після підписання контракту на службу в Збройних силах РФ. Зараз він перебуває в СИЗО в Старобильську.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ