Про це у Facebook повідомила уповноважена президента з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко.

«Як поінформували мене Держсекретар МЗС А. Заєць і наші консули, Олександр Костенко разом з нашими дипломатами перетнули російсько- український кордон», – написала вона.

Геращенко зазначила, що в Києві політв'язень має бути вже ввечері 6 серпня.

Також о 16 годині Міністерство закордонних справ проведе брифінг, на якому дипломати розкажуть «про всі спільні, скоординовані зусилля влади і дипломатичного корпусу по захисту українців, незаконно утримуваних в РФ».

«Українська сторона і надалі робитиме все для підтримки наших незаконно ув‘язнених в РФ громадян, незалежно від їх поглядів, переконань, чи можливих запитань до них з боку українських правоохоронних органів. Наша задача - звільнити, витягти, допомогти, захисти права, добиватися консульського доступу. Усі інші питання - до інших органів і структур», - зазначає Геращенко.

Нагадаємо, у п'ятницю, 3 серпня, кримський активіст Олександр Костенко вийшов на свободу з російської виправної колонії №5 в місті Кірово-Чепецьк Кіровської області.

Як повідомила український омбудсмен Людмила Денісова, політв’язню Олександру Костенко облаштували тимчасовий прихисток в одному зі столичних гуртожитків.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ