Зураба Аласанію, контракт із яким був розрахований на 4 роки, звільнили з посади голови правління Національної суспільної телекомпанії України. Рішення достроково розірвати угоду у четвер, 31 січня, прийняла Наглядова рада НСТУ.

Про це написала спостережної ради Світлана Остапа.

«Тільки що Наглядова рада Суспільного більшістю голосів проголосувала за дострокове розірвання контракту з головою правління НСТУ Зурабом Аласанією. 9 за, 3 проти», – написала вона.

Як писав «Вголос», 25 січня керівники Львівського обласного радіо та телебачення під час сесії Львівської міської ради виступили з критикою реформи суспільного мовлення.

Натомість Зураб Аласанія на своїй сторінці у Facebook зазначив, що «багато років ЛОДТРК (Львівська обласна державна телерадіокомпанія) жила корупцією, крадіжками, клановими зв'язками, родинними дрібними бізнесами навколо виробництва телепродукту (та й просто незаконними крамничками на теріторії), продажем ефіру, що їй не належав, джинсою та цілуванням влади нижче спини і припудрюванням (буквально) сановної голови особисто керівником».

Концерти на замовлення на львівському телебаченні Зураб Аласанія назвав «диким несмаком», а політичні телемайданчики – «нафталіном, не цікавим навіть родичам »ведучих» та гостей".

Працівники Львівського обласного радіо та телебачення 30 січня пікетували Львівську обласну раду, де саме відбувалася сесія.

ІА "Вголос": НОВИНИ