[media=148866,148867,148868,148869] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

На придбання квартири 400 тисяч виділили з обласного бюджету, ще 400 тисяч гривень – з міського бюджету Львова. Помешкання знаходиться на 1 поверсі 11-поверхового будинку. Загальна площа квартири – майже 45 м2.

Син пані Ольги Андрій Бойко розповів, що зараз вони з мамою мешкають не в надто комфортних умовах – у «хрущовці», тісній однокімнатній квартирі площею близько 30 м2.

«На квартиру очікували з 2008 року – з часу прийняття рішення міської ради про її виділення Ользі Ільків, – зазначив Андрій Бойко. – Тому зараз головне, що мама тут комфортніше почуватиметься».  

У квартирі ще триватиме ремонт та добудова. Передбачено також доопрацювання інфраструктури навколо будинку. Однак новосілля відзначити нові мешканці тут планують ще до Нового року.

До слова, питання про укладення договору-пожертви квартири для Ольги Ільків розглядатимуть завтра на сесії міської ради.

Нагадаємо, що за клопотанням ГО Об'єднання українок «Яворина» та депутатів від ВО «Свобода», рішенням обласної ради 2016 року було передбачено співфінансування у сумі 400 тисяч гривень на придбання житла Ользі Ільків як субвенція із загального фонду обласного бюджету міському бюджету м. Львова. Ще 400 тисяч мали виділити з бюджету міста.

Довідка:

Ольга Ільків народилась 1920 р. у м. Стрий на Львівщині. У грудні 1941 вступила до ОУН. У 1946-му сприяла в облаштуванні конспіративного помешкання для головнокомандувача УПА Романа Шухевича. Згодом Шухевич порекомендував їй поїхати на Донбас та заснувати там осередок ОУН. Але у день від'їзду, в березні 1950 року, Ольга Ільків була заарештована співробітники МГБ СРСР, а через два роки її засудила Особлива нарада при МГБ у Києві на 25 років. Ув'язнення відбувала в Олександровській, Володимирській централях та Іркутській області. Звільнили її раніше – 6 лютого 1964 року. У 2008 році указом Президента України Ольга Ільків нагороджена Орденом княгині Ольги ІІІ-го ступеня.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ