4 лютого Солом'янський районний суд м. Києва ухвалив рішення повернути колишньому виконувачу обов'язків голови ДФС України Мирославу Продану закордонний паспорт. Також  екс-керівник Державної фіскальної служби не повинен буде носити електронний браслет.

Про це повідомила адвокат Ольга Просянюк, передають Українські новини.

Зняття електронного браслета було обгрунтовано тим, щодо Продана не застосовували домашній арешт і не обмежували його пересування в межах України.

Адвокат зазначила, що Мирославу Продану повернули закордонний паспорт через відсутність будь-яких підстав для обмеження пересувань.

«У будь-якому випадку виїзд за кордон Мирослава Продана не можливий без дозволу прокурора САП. Повернення паспорта має швидше символічне значення. Це свідчення того, що суду не надані докази висунутих обвинувачень», - додала Ольга Просянюк.

Адвокат зазначає що в матеріалах кримінального провадження наразі немає жодного доказу, який би підверджував версію слідства. Просянюк додала, що сторона обвинувачення не може нічого знайти і довести.

Ольга Просянюк додала, що плани Продана не змінилися: колишній керівник ДФС має намір залишатися в Україні, «йти до кінця» та спростувати висунуті проти нього обвинувачення.

«Ми абсолютно впевнені, що обвинувачення будується на сфабрикованих матеріалах, і зацікавлені у передачі справи до суду, оскільки повністю впевнені у виграші. Обіцяних доказів не виявилося, суд обвинуваченню йти ні з чим. На сьогодні справа остаточно розвалилася. Закрити її не наважуються з єдиної причини: доведеться відповідати на питання: хто і за чиєю вказівкою фабрикував матеріали», - резюмувала адвокат.

Як писав “Вголос”, Продана звинувачували у корупції. Йому оголосили підозру.

Згодом екс-керівника ДФС відпустили на поруки. 

Суд заарештував нерухомість Мирослава Продана.

ІА "Вголос": НОВИНИ