Про це інформує петербурзький портал Фонтанка.ру.

«На фотографії, опублікованій 13 січня... у соцмережі «Вконтакте», зображені п'ятеро чоловіків у палацовому інтер'єрі. Центральний з них схожий на президента Росії Володимира Путіна. Чоловік другий ліворуч від нього - на Дмитра Уткіна, якого вважають командиром неформальної «ПВК Вагнера»; а перший праворуч - на полковника поліції у відставці з Петербурга Андрія Трошева. Решта персонажів знімка «Фонтанкою» не пізнана. Підпис до фотокадру такий: «Що це..? Просто фото», - зазначено у повідомленні.

На грудях у двох чоловіків, які стоять ліворуч, у тому числі у схожого на Уткіна, - по чотири ордени Мужності, у чоловіків праворуч (у тому числі у Трошева) - Золоті Зірки Героїв Росії.

«Судячи з антуражу, костюмів і розташування нагород, ймовірно, знімок міг бути зроблений на прийомі на честь Героїв Вітчизни, що проходив у Георгіївському залі Кремля 9 грудня 2016 року», - наголосили у виданні.

Як відомо, у сюжеті Першого каналу РФ про урочистості в Кремлі у грудні серед  запрошених був помічений підполковник запасу російської армії Дмитро Уткін, відомий як командир збройного формування з позивним «Вагнер». Пізніше прес-секретар президента Дмитро Пєсков підтвердив, що Дмитро Уткін був присутнім на прийомі, як нагороджений орденами Мужності.

ПВК «Вагнера» - неформальне збройне формування, відзначене в участі у боєзіткненнях на території Луганської та Донецької областей у 2014–2016 роках, а також в Сирії - починаючи з 2015 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ