Віталієві Куксі було 45 років, на Донбасі він служив зв'язківцем і багато писав про військову техніку, пише ТСН.

Крім того, як переконує його бойовий побратим Олег Халупський, чоловік умів поводитися зі зброєю, знав усі ризики поводження з гранатами, відтак, на його думку, твердження, що трагедія трапилася через необережність, а за попередніми даними, граната розірвалася саме в його руках, є неправильним.

«Те, що Віталік не став би гратись з гранатою – це факт. Він був дуже далеким від гранати. Міг користуватись, знав, що це таке, але гратися він би не став», – підкреслює Халупський.

У зв’язку з вищевикладеним товариш загиблого, як і інші друзі, схиляються до версії про вбивство журналіста.

Також стало відомо, що тоді за кермом авто перебував 24-річний Андрій Сіроштан, який є хлопцем доньки Кукси. Нардеп від «Радикальної партії» Ігор Мосійчук після інциденту, зокрема. зазначав, що вибух стався через сімейні розбірки між вітчимом і пасинком. Але цю версію спростовують друзі загиблого, натомість у поліції її ще досі не підтвердили.

Так, друг Кукси Сергій Супрун відкидає будь-які сімейні сварки із застосуванням гранати та розповідає, що близькі помітили зміни в поведінці Віталія. За його словами, за кілька днів до інциденту журналіст змінив водія та видалив свою сторінку в соцмережі.

«Віталіка забирала та завозила Лариса безпосередньо з роботи. І він за кілька днів попросив, щоби його забирав і завозив хтось інший. І ось кимось іншим виявився Андрій», – розповів він.

«Іще в день інциденту лунала думка, що гранату в салон авто могли закинути. Тим часом поліція максимально засекретила розслідування вибуху. Наразі відомо, що потерпілий отямився, і його допитали, він перебуває у лікарні, стан його – критичний. Вхід до його палати охороняють. Також родичі письмово попередили лікарів про відповідальність за поширення будь-яких відомостей, тож медики ніякої інформації не надають», – резюмується у матеріалі.

Додамо, що прощання із Віталієм Куксою пройшло без музики та військової шани, поряд були мати, дружина та діти, а церемонія відбулася у київському колумбарії.

Як писав «Вголос», вибух прогримів напередодні о 22:20 у Дарницькому районі столиці. В автомобілі «Шевроле», який рухався, вибухнула граната. Як наслідок, один чоловік загинув, інший отримав поранення та був госпіталізований.

Причиною подій називають сімейний конфлікт між вітчимом та пасинком.

Згодом стало відомо, що під час вибуху загинув 45-річний журналіст Віталій Кукса, який був мобілізований і служив в зоні АТО зв'язківцем.

ІА "Вголос": НОВИНИ