[media=156930,156931,156932,156933,156934] 

На світлинах помітно значні руйнування аеродромів, літаків і заправних засобів, які, на думку Пентагону, використовували для хімічної атаки на місто Хан-Шейхун у сирійській провінції Ідліб.

Сирійська обсерваторія з прав людини зазначила, що внаслідок ракетного удару авіабаза Шайрат «майже повністю зруйнована». Як зазначають правозахисники, ракети пошкодили понад десяток ангарів, паливний склад і ППО бази, передає Fox News.

Телеканал повідомляє, що загинули щонайменше 7 сирійських військових, 9 отримали поранення. Два високопосадовці Пентагону розповіли ЗМІ, що приблизно 20 сирійських літаків були знищені.

Чиновники сказали, що уся знищена техніка була літаками, а не гелікоптерами. При цьому жодного російського літака не було на авіабазі, але там перебували від 12 до 100 російських військових. Але американські військові не цілили в казарми, кажуть у Пентагоні.

Нагадаємо, Збройні сили США випустили 50 крилатих ракет «Томагавк» по сирійських урядових цілях у відповідь на хімічну атаку в провінції Ідліб, жертвою якої стали десятки людей.

Також Росія заявила про призупинення дії меморандуму з США про безпеку польотів у Сирії.

До всього у Путіна заявляють про істотно підвищені ризики зіткнення Росії та Сполучених Штатів у Сирії після американського удару по сирійській авіабазі.

Згодом у Марії Захарової сталася істерика через атаку США в Сирії .

ІА "Вголос": НОВИНИ