Загибель українського розвідника в зоні АТО — не бойова втрата. Про це Громадському радіо повідомив спікер Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

«Це — небойова втрата. Більше інформації я, на жаль, оприлюднити не можу. Цією справою займаються правоохоронні органи — військова прокуратура та Нацполіція. Це сталося другого січня пізно ввечері. Ми не розголошуємо інформацію. Є кримінальне провадження, яке проводять слідчі органи», — сказав Мотузяник. 

«Нам повідомили, що загинув наш земляк в зоні АТО. Ми не знаємо причини загибелі», — сказав голова Кодимської районної ради Одеської області Геннадій Гладенький.

Він також розповів про родину загиблого. За його словами, батько Чегурка — чорнобилець, матір хворіє на цукровий діабет, у неї високий тиск.

«Він зробив пропозицію дівчині з Донецької області, мало бути весілля»,  — додав голова Кодимської районної ради.

У квітні 2014 року Чегурко пішов служити за контрактом до Одеської 28-ї бригади.

Гладенький розповів, що напередодні спілкувався з батьком загиблого, той розповів, що син днями повернувся з завдання з непідконтрольної території: «Для тих, хто в зоні АТО, найстрашніше — потрапити у полон, а він постійно по тій території ходив, ворожій, окупованій. Три роки воював».

Олександра Чегурка ховатимуть завтра, 5 січня.

Нагадаємо, 3 січня в зоні антитерористичної операції на сході України загинув український розвідник Олександр Чегурко. Він народився 16 липня 1987 року в селі Шершенці Кодимського району.

12 жовтня Олександр був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ