У Міжнародному олімпійському комітеті (МОК) під час перевірки російських спортсменів перед Іграми в Пхенчхані знайшли нових атлетів, чиї імена пов'язані з допінгом.

Про це повідомила голова комісії МОК щодо допуску російських спортсменів на Олімпіаду-2018 Валері Фурнейрон, – пише ТСН.

«Наше завдання – не допустити до змагань тих спортсменів, які підозрювалися у вживанні заборонених препаратів. Ми виключили 50 тренерів і 10 членів медичного штабу російської делегації. Ми також знайшли кілька нових атлетів, пов'язаних з допінгом, чиї імена раніше не згадувалися в доповідях», – розповіла Фурнейрон.

Як писав «Вголос», Міжнародний олімпійський комітет відмовився запрошувати на зимові Ігри в Пхенчхані 13 російських спортсменів і двох тренерів, апеляції яких раніше задовольнив Спортивний арбітражний суд (CAS).

1 лютого Спортивний арбітражний суд в Лозанні оголосив рішення по 39 з 42 апеляцій російських спортсменів, які поскаржилися на довічну дискваліфікацію. Арбітраж задовольнив позови 28 атлетів, визнавши неправомірними рішення про їх відсторонення від Олімпійських ігор в Пхьончхані і довічної дискваліфікації. CAS визнав недоведеними факти особистого порушення цими спортсменами антидопінгових правил і відновив завойовані атлетами медалі на Олімпійських іграх у Сочі в 2014 році.

У грудні минулого року МОК через систематичне вживання допінгу усунув збірну Росії від участі в Олімпіаді-2018, дозволивши брати участь в Іграх під нейтральним прапором окремим спортсменам, які не були помічені у вживанні допінгу. Наприкінці січня МОК зареєстрував 169 росіян для участі у змаганнях в Пхьончхані.

31 січня став відомий склад збірної України на Олімпіаду-2018. Україна буде представлена в дев'яти видах спорту, найбільше представництво – в біатлоні.

Нагадаємо, що на об'єктах зимової Олімпіади 1200 охоронців замінили 900 військовими через поширення норовірусу — шлунково-кишкової інфекції. Організатори заявили, що 41 охоронець несподівано захворів, вони почали страждати на діарею та нудоту. Усіх хворих госпіталізували.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ