[media=76542,76543,76544,76545,76546,76547,76548,76549,76550,76551] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

До будівництва на Володимира Великого, 58 активісти Економічного бойкоту привозять шлакоблоки та просто перед в'їздом на будівельний майданчик замішують цемент.

Наймолодшому учаснику акції пояснюють: «Зараз ми будемо будувати стіну, бо там, за парканом, живуть погані дяді». Після чого він активно долучився до дійства: допомагає класти цемент на шлакоблоки і пише балончиком на стіні.

«Ми не хочемо, щоб сепаратисти отримували гроші від львів'ян. ми не дамо цьому бізнесу тут працювати», – каже вже один зі старших активістів Андріан Кліщ і теж складає блоки у символічну стіну.

Протестувальники впевнені, що новобудову має зайняти донецький «Амстор», власники якого підтримують сепаратистів. Другий такий магазин ніби то має з'явитись в торгово-розважальному центрі «Форум» на вул. 700-річчя Львова.

Один з організаторів акції Олег Радик навіть показує листа від керівництва Forum Lvov City Centre до керівників «Амстору» із сумнівами щодо подальшої співпраці: «Ми хочемо формально заявити нашу позицію та висловити занепокоєння щодо здатності Вашої компанії відповідати вимогам та зобов'язанням щодо нашої компанії. Ми запропонували Вам погодити додаткову угоду, що дозволить розірвати попередній договір оренди без будь-яких штрафних санкцій». 

А от представник забудовника ТзОВ «АМ Захід», що зводить будівлю на Володимира Великого, Роман Бордун каже: з «Амстором» договір оренди ще не підписували.

«Раніше справді «Амстор» був власником цієї землі, але зараз вони перепродали її іншому підприємству». Він пояснює, що ймовірним орендарем може бути будь-який супермаркет, але який саме – ще не визначили.

Наостанок активісти написали на воротах будови «Посольство ДНР» та пішли, а Роман Бордун вважає це порушенням благоустрою будівельного майданчика, і додає, що перед тим, як влаштувати акцію, активісти не надсилали листа, щоб напряму у забудовника дізнатись, хто буде майбутнім орендарем торгових площ.

Нагадаємо, Економічний бойкотний рух заявив, що спробує зупинити будівництво торгових центрів нардепа-регіонала Вадима Новинського у Львові.

Зокрема, заклад, який зводять на вул. Володимира Великого, буде називатися Універсальний центр, а на вул. Під Дубом – «Форум». Здача цих об’єктів запланована на жовтень цього року.

ІА "Вголос": НОВИНИ