[media=168894,168895,168896,168897] 

Про це повідомляє сайт «Bellingcat».

Фотографію перевезення ЗРК «Бук» було опубліковано з архіву «Google Earth», який містить фотографії Донецька і Макіївки, зроблені об 11:08 за місцевим часом у день катастрофи, 17 липня 2014 року.

За транспортером, що перевозить «ЗРК», їдуть УАЗ-469, мікроавтобус «Volkswagen» і білий позашляховик, які можна розгледіти на відео з реєстратора автомобіля, яке було опубліковано раніше.

Таким чином, підтверджено достовірність відеозапису реєстратора. На фото розрізнити зображення самого «Бука» складно, але його тінь збігається з тією, яку видно на відео.

Крім того, на знімку і на відео можна розгледіти ті самі машини, припарковані біля заправки.

14 травня американське аналітичне агентство «Stratfor» опублікувало супутникове фото, на якому 17 липня 2014 року вулицями Макіївки везуть на причепі з тягачем з білою кабіною ЗРК «Бук», з якого могли збити пасажирський літак «Боїнг» рейсу MH17.

Нагадаємо, 3 травня британська журналістсько-експертна група «Bellingcat» опублікувала нову доповідь, в якому було встановлено номер ракетного комплексу «Бук», з якого в липні 2014 року було збито в небі над Донбасом малайзійський «Боїнг» рейсу МН17.

Виходячи з даних експертів, «Бук» визначено як російський, він належав 53-й бригаді військ протиповітряної оборони збройних сил Росії.

13 жовтня 2015 року комісія Ради безпеки Нідерландів опублікувала доповідь, в якій ідеться, що літак було збито ракетою класу «земля-повітря», випущеної з ЗРК «Бук».

А на початку березня цього року експерти «Bellingcat» оприлюднили результати розслідування, згідно з яким вогнева установка «Бук», з якої, імовірно, збили «Боїнг» МН17, перебувала під контролем Росії або підконтрольних їй бойовиків.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ