[media=122159,122160,122161,122162,122163] 

Про це під час брифінгу розповів керівник Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Олександр Поронюк, передає кореспондент «Вголосу».

Цей намет – один з небагатьох сучасних екземплярів, який є в Збройних силах України та інших військових формуваннях держави, оскільки наша армія користується застарілими радянськими аналогами, які важко переносити та вони не зручні у користуванні.

«Це була мрія наших військових офіцерів, журналістів, які працюють в зоні АТО. Ні для кого не таємниця, що вже третій рік іде війна на сході України і військові перебувають в польових умовах. Доводиться жити в наметах ще радянського виробництва 1950-1960-х, максимум 1970-х років. Тому ми звернулися до наших волонтерів та наших земляків, які проживають за межами України. Американська діаспора спільно з канадською зібрали кошти і цей намет був виготовлений. Минулого тижня його доставили до Львова, а вже в неділю, коли його доокомплектують, він буде відправлений в зону АТО», – зазначив керівник Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Олександр Поронюк.

Вартість цього сучасного намету – $5044. В Україні військовим не вдалось знайти фірму-виробника аналогічного товару.

Їх перевага – це те, що намет можна зібрати одна людина за 15-20 хвилин, тоді як його аналог радянських часів потрібно встановлювати на протязі 2,5 годин. Вага намету – 80 кілограм, що дозволяє його зручно перевозити навіть у легковому авто, тоді як для перевезення радянських намети потрібна спецтехніка

ІА "Вголос": НОВИНИ