[media=168526,168527,168528,168529,168530,168531] 

Про це повідомляє власкор «Вголосу».

У мітингу взяли участь представники Ківерцівського, Горохівського, Ковельського, Любешівського та інших районів Волині.

Учасники акції розгорнули плакати з написами: «Закриття шкіл – знищення села», «Дітям села – якісну освіту», «Вчителям та медикам – достойну зарплату», «Гунчик, руки геть від медицини», «Скорочення ліжкомісць – гибель медицини» тощо.

«Учора у Верховній Раді урочисто відзначали 20-ту річницю Конституції, але коли її почнуть виконувати? Це право на охорону здоров’я, передбачене конституційно. Нині в селі літня жіночка не знає, як їй лікуватися, бо скорочують, вдумайтеся, понад 2 тисячі ліжкомісць на Волині. Школи малокомплектні закривають. Право на освіту теж конституційне. Дітям у школу 10 км ходити треба буде. Але чи вони будуть туди ходити? Те, що відбувається нині, – соціально-економічний геноцид», – зазначив нардеп Андрій Лозовий.

Він додав, що теперішню владу не хвилюють проблеми медицини та освіти, адже вони «не лікуються в Україні, їдуть у Швейцарію, Австрію, Німеччину, вчать там дітей, видають їх заміж і вже покупляли місця на кладовищі в Єрусалимі».

«Ми прийшли з інвалідами-візочниками, з друзями, бо це дуже важливе питання. Ми не можемо пройти реабілітацію без коштів, не можемо пройти лікування. Інваліду першої групи на візку платять пенсію в розмірі 1032 грн. Хай би Президент, прем’єр-міністр, голова ВР або хтось із депутатів прожили на ці гроші й відчули, що це таке. Мало того, приходиш у нейрохірургічне відділення, у якому пролежав 9 місяців, тобі не дають реабілітації, бо не вистачає ліжкомісць. Треба думати про людей, а не про свої кишені», – розповіла учасниця мітингу пані Марина.

Варто додати, що не обійшлося на мітингу без агітації за окремих кандидатів в окрузі №23 та партійної символіки.

Як писав «Вголос», під так звану оптимізацію шкільної мережі на Волині підпадає більше ніж сотня шкіл, 83 з яких влада планує закрити.

15 червня з подачі Горохівської райдержадміністрації Горохівська райрада проголосувала за закриття п'ятьох сільських шкіл, попри незгоду місцевих громад.

ІА "Вголос": НОВИНИ