[media=123846,123848,123850,123852,123853,123856,123859,123862,123864] 

Про це повідомив на брифінгу заступник начальника відділу превентивної діяльності Галицького відділу поліції Володимир Кілко, передає кореспондент «Вголосу». 

Також, за його словами, відкрито кримінальне провадження  за ст. 186 ч. 2 (відкрите заволодіння службовим майном) через акцію громадських активістів, які знесли в п’ятницю огорожу навколо цього об’єкта.

Представник приватного підприємства, яке є одним з трьох власників зруйнованого будинку, заявив, що факт підроблення підпису хай встановлює суд. Порушень у будівництві підприємство не знаходить. Також він поскаржився, що під час акції протесту їм завдали збитків приблизно на 100-150 тисяч гривень.

Головний архітектор Львова Юліан Чаплінський зі свого боку додав: «Ми не розуміємо, навіщо підробляти підпис Лілії Онищенко і водночас погоджувати документи в Мінкульті. Якщо буде доведено підробку підпису, то є підстава для того, щоб справу було передано до суду і забудовника було оштрафовано та зупинено будівництво». Водночас він заявив, що вважає звинувачення, що тут  нічого не можна будувати, безпідставними. «Цей будинок безліч разів перебудовували. Не дивно, що він не потрапив у розряд пам’яток архітектури і цінної забудови», – заявив Чаплінський. Також він додав, що, згідно із законодавством, реконструкцією можна назвати будь-що, якщо збережено будь-який елемент, навіть якщо це цоколь.

Інспектор будівельного нагляду ДАБІ у Львівській області Роман Федів розповів, що, за результатами перевірки, у березні було видано приписи про зупинення робіт і про усунення порушень. «Перевірка приписів має тривати до 28 квітня. Але ми вже бачимо, що роботи не припиняли, і з нашого боку будуть відповідні реагування», – наголосив він. Також Роман Федів уточнив, що не виконання припису може бути підставою для скасування декларації на будівництво. «Таке рішення буде розглядати відповідний департамент», – додав він.

Депутат Львівської міськради Тарас Чолій, який чи не першим порушив тему руйнації будинку на вулиці Чайковського, наголосив також: «Сумно, що за бюрократичними процедурами, судовими тяганинами втратили цю будівлю».

Нагадаємо, після того, як у центральній частині міста на вулиці Чайковського, 31, майже повністю зруйнували будинок, Львівська міська рада організовує виїзну нараду для з’ясування обставин.

У п’ятницю вранці громадські активісти «Соколу» та інших правих львівських організацій розгромили огорожу довкола будинку на вулиці Чайковського, 31, у Львові, який руйнують на очах. 

ІА "Вголос": НОВИНИ