[media=155308,155309,155310,155311,155312,155313,155314] 

Яскраві міста, стародавні замки, приголомшлива сільська місцевість, різноманітність ландшафтів і привітне ставлення жителів, не розпещених великою кількістю туристів, надають Україні чарівність і автентичність, яких часто не вистачає популярним світовим туристичним напрямками, пише CNN.

Видання зібрало список з 11 місць, які варто відвідати в Україні.

Львів

Це місто називають культурною столицею України.

Він може похвалитися чудовим Старим містом з красивими вузькими вуличками, прекрасними церквами, захоплюючими музеями і чарівною атмосферою. Ця частина Львова знаходиться в списку охоронюваних ЮНЕСКО пам'яток.

Незалежно від сезону, в цьому місті можна насолодитися атмосферою старої Європи.

Чернівці

Цей місто називають Маленьким Віднем завдяки багатій австро-угорській архітектурній спадщині. Через свою мультикультурність, яка відобразилась в архітектурі, ресторанах і розвагах, це місто є одним з найцікавіших місць в країні.

Парк «Софіївка» в Умані

Один з найяскравіших прикладів європейського садово-паркового мистецтва, що відноситься до початку XIX століття.

Він був заснований польським шляхтичем Станіславом Потоцьким як подарунок на день народження його дружини Софії.

Великий парк доповнений водоспадами, озерами, статуями, фонтанами, античними гротами і штучними руїнами.

Київ

Золоті куполи чудових церков, довга і багата історія, еклектична архітектура і енергійне міське життя роблять Київ привабливим місцем для всіх мандрівників, які відвідують Україну.

Київ – одне з найвідоміших міст в Східній Європі. Його пам'ятки включають в себе два об'єкти Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО: Києво-Печерська Лавра та Софійський собор.

Мукачево

Це чарівне маленьке містечко в західній частині Закарпаття, яке славиться австро-угорською архітектурою і вражаючим замком, розташованим на прилеглому пагорбі.

Колись одна з найважливіших фортець в Угорщині в даний час є родзинкою українського туризму.

Мукачево також є чудовою відправною точкою для вивчення природних чудес Карпатських гір, включаючи озеро Синевір і мальовничий водоспад Шипіт.

Переяслав-Хмельницький

Його часто називають Містом музеїв, оскільки тут знаходяться 24 історичних місць і археологічних знахідок з безліччю артефактів.

Серед них Музей хліба, Музей Рушника, Музей космосу і Музей українського національного одягу.

Але найбільш вражаючим з них є великий музей народної архітектури та сільського життя під відкритим небом, що експонує унікальні об'єкти з найдавніших часів до початку ХХ століття.

Харків

Колись столиця України, а тепер – місто студентів, а також чудових ресторанів і барів.

Тут також розташовано безліч музеїв.

Площа Свободи – одна з найбільших площ в Європі, а будівля «Держпрому» – один з найвідоміших прикладів конструктивістської архітектури.

Чернігів

Чернігів - одне з найдавніших міст України, колись процвітаючий і важливий центр середньовічної Київської Русі.

Там є унікальні зразки середньовічної слов'янської церковної архітектури і одна з найстаріших церков в Україні – Преображенський собор, який був побудований в XI столітті і містить приголомшливі фрески і зразки старовинного інтер'єру.

Одеса

Це один з найбільших морських портів і торгових центрів України з красивим історичним районом.

Центральна частина міста сповнена пам'яток, любителі архітектури зможуть милуватися прекрасними палацами і унікальним поєднанням стилів будівництва.

Для любителів моря Одеса пропонує кілометри чорноморських пляжів і безліч розваг.

Ужгород

Це маленьке місто прямо на кордоні зі Словаччиною за останні 100 років належало до п'яти різних держав.

Його історичну приналежність видно в усьому: в центральному районі Ужгорода чеські функціоналістичні будівлі стоять поруч з класичними угорськими особняками, а церкви різних конфесій знаходяться в безпосередній близькості одна до одної.

Ужгород – центр Закарпатської області та ворота в Карпатські гори.

Кам'янець-Подільський

Місто з приголомшливими видами і затишною атмосферою.

Це маленьке містечко в західній частині України славиться однією з найбільш захоплюючих фортець у Східній Європі, а також фестивалем повітряних куль, який зазвичай проводиться в кінці весни.

ІА "Вголос": НОВИНИ