[media=162368,162369,162370,162371,162372,162373,162374,162375,162376,162377,162378] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

До Дня Гідності і Свободи, яке відзначається в нашій державі 21 листопада, Національний олімпійський комітет України і Управління спорту Львівської обласної державної адміністрації організували екскурсію для дітей, батьки яких захищають кордони від російських окупантів на сході України, та батьки яких загинули під час Революції гідності. Діти мали змогу відвідати спеціалізовані корпуси та зали спортивної бази, подивитися на тренування юних спортсменів та поуправлятися у стрільбі із лука.

Цього дня спортивну базу відвідало 15-ро дітей із Яворівського району та Дрогобича. У планах – запросити на екскурсію до тренувальної бази близько 400-т дітей із різних куточків Львівщини, батьки яких є учасниками АТО, а також дітей, батьки яких входять до Небесної Сотні.

 «Дуже важливо, щоб ці діти побачили спортивний спосіб життя, побачили, що таке спорт. Чому, власне, ми хочемо, щоб вони своїми ніжками проходили ці всі зали, щоб вони відчули, яким прекрасним є спорт. Можливо у когось із них з’явиться бажання займатися спортом. 

Спілкування зі спортсменами, а сьогодні тут приймають участь багато військових спортсменів, які є найкращими у своїх видах спорту на різних аренах світу – тут є і призери олімпійських ігор, кубків світу, кубків Європи. Я вважаю, що дітям дуже цікаво поспілкуватися з такого рівня спортсменами. 

Я переконався в тому, що така праця із дітьми є найбільш вдячною, тому що діти – це наше майбутнє. А тим більше мова йде про діток, батьки яких, в той час коли ми в теплі, коли ми  в рідних домівках, віддають дуже часто своє життя, своє покликання, сили час. І сьогодні ці діти мають можливість побачити цю базу», - голова Національного олімпійського комітету Львівщини Юрій Турянський.

На завершення, дітки отримала пам’ятні подарунки.

ІА "Вголос": НОВИНИ