[media=161992,161993,161994,161995,161996,161997] 

Про це «Вголосу» повідомила прес-служба ВНОКУ у Львівській області.

На початку місяця Ксенія Пантєлєєва виборола Кубок України з фехтування у місті Харкові, а вже 23 жовтня 2016 року у місті Таллінні (Естонія) у командних змаганнях з фехтування на шпагах серед жінок разом з колегами по національній збірній команді України стала бронзовою призеркою етапу Кубку світу з фехтування.

«Ми не могли нагородити іншого спортсмена, адже у жовтні найбільше перемог у медальну скарбничку принесла саме Ксенія Пантєлєєва. Безумовно, ці здобутки є дуже значними не лише для Львівщини, але й для усієї України. Ми віримо, що Ксенія іще не раз порадує нас перемогами як на українській, так і на світовій арені», – сказав голова відділення Національного олімпійського комітету у Львівській області Юрій Турянський.

На початку місяця Ксенія Пантєлєєва виборола Кубок України з фехтування у місті Харкові, а вже 23 жовтня 2016 року у місті Таллінні (Естонія) у командних змаганнях з фехтування на шпагах серед жінок разом з колегами по національній збірній команді України стала бронзовою призеркою етапу Кубку світу з фехтування. Пізніше Ксенія разом із Фейбі Бежурою, Анфісою Почкаловою та Оленою Кривицькою стали володарками золотих нагород на етапі Кубку світу в Сучжоу, що у Китаї. У поєдинку з японками українки перемогли із рахунком 45:43. 

«Звісно, перемога далась дуже важко, але ми розуміли, що це наша робота, наш обов’язок. Увесь рік інтенсивно готувалась до змагань, відпочивала усього місяць. На щастя, із партнерками ми швидко знайшли спільну мову та увійшли в потрібний ритм. Це допомогло нам досягти перемоги», – зізналась Ксенія.

Нагороду отримали і два тренери, які також стали найкращими минулого місяця: заслужені тренери України Андрій Орліковський та Зоряна Семеряк.

Довідка:

Пантелєєва Ксенія Геннадіївна – народилася 11 травня 1994 року у місті Львові. Заслужений майстер спорту України з фехтування (вид зброї – шпага).

Випускниця Львівського училища фізичної культури, студентка 5 курсу Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Представляє Львівську школу вищої спортивної майстерності та фізкультурно-спортивне товариство «Динамо».

Учасниця Ігор Олімпіади 2012 року в Лондоні та 2016 року в Ріо-де-Жанейро; бронзовий призер Всесвітніх студентських Ігор 2013 року, багаторазова чемпіонка України.

Відзначена державною нагородою – медаллю «За працю і звитягу».

ІА "Вголос": НОВИНИ