[media=119137,119139,119141,119144,119146,119149,119151,119153,119156,119158,119162,119165] 

Про це повідомляє власкор «Вголосу».

Так, десятки небайдужих лучан, активісти, представники громадських організацій та влади зібралися на Театральному майдані міста, щоб висловити своє обурення судилищем, яке триває над Надією Савченко, і вимагали звільнити її та інших політв’язнів.

«Надія Савченко – дійсно мужня жінка, вона показує свій патріотизм, те, що любить Україну серцем і душею навіть на ворожій території, бореться за нас і за хлопців, які воюють на Сході», – зазначив активіст Володимир Бут-Гусаїм.

Присутні вшанували бійців АТО хвилиною мовчання.

«Надворі XXI століття, а в сусідній державі панує якесь дрімуче, безпросвітне середньовіччя. Уже понад 1,5 року тоталітарний режим Росії після незаконного викрадення утримує у в’язниці героя України Надію Савченко. Режим Путіна розраховував використати її у своєму пропагандистському судилищі для дискредитації нашої держави, ЗСУ, але не так сталося, як гадалося. Молода жінка несподівано для всього світу стала символом незламності, послідовності, людської гідності й нині вчергове нагадала світу про те, що Росія – держава третього світу, там панує тоталітарний режим на чолі з диктатором-самодуром», наголосив активіст Юрій Циганюк.

Він висловив своє сподівання, що невдовзі українці побачать Надію Савченко в парламенті.

Своєю чергою, депутат Луцької міськради Богдан Шиба закликав нинішню владу не торгувати Україною і докласти всіх зусиль для звільнення льотчиці з полону.

«Ми знаємо, чого хоче Путін. Він хоче засудити Савченко на якомога довший термін і потім висунути Україні ультиматум, аби взамін за це ми амністували всіх бандитів, що воюють проти України на Донбасі, щоб узаконити все те, що там твориться. Я шокований поведінкою нинішньої української влади, тому що ми з вами на Майдані боролися за те, щоб усунути олігархів від влади. Насправді помінялись одні на інших і вони нічого не вміють, окрім того, що маніпулювати і торгувати. Тому я вважаю, що ми маємо право вимагати від Президента, хай віддасть той Липецький завод замість Надії Саченко і все. Москалі гроші люблять і швиденько на це погодяться», заявив він.

Голова громадського руху «Іскра» наголосив, що нині в Україні та Росії є й інші політв’язні, окрім Савченко, тому про це не треба забувати.

«Хочу нагадати, що Надія Савченко  політичний в’язень, і закликаю не робити з неї такого великого героя, бо політв’язнів доволі багато як в українському, так і в російському режимах. Дуже багато «свободівців», активістів формації «С14», «Правого сектору», «Азову»... Я хочу закликати, щоби кожен боровся за цих в’язнів. Нехай Надія Савченко стане одним із символів боротьби. Спільними силами ми зможемо досягти всіх перемог, подолати внутрішню та зовнішню окупацію», підсумував він.

Насамкінець учасники акції погодили резолюцію, якою вимагають у депутатів обласної та міської рад звернутися до Петра Порошенка та Верховної Ради щодо звільнення Надії Савченко, та виконали гімн України.

ІА "Вголос": НОВИНИ