[media=166837,166838,166839,166840,166841,166842,166843,166844] 

Про це повідомила прес-слажба ВНОК Львів.

У заході взяли участь представники громадськості, обласної влади, депутатського корпусу, фізкультурно-спортивного активу, видатні спортсмени-олімпійці Львівщини та учасники Паралімпійських ігор різних років, ветерани спорту, юні спортсмени, численні представники ЗМІ.

Учасників урочистого дійства вітали заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Підлісний, заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк, голова відділення Національного олімпійського комітету у Львівській області Юрій Турянський та інші.

Заступник голови Львівської ОДА Юрій Підлісний зауважив: «Я дуже радію і сподіваюся, що у непростий для нашої держави час спортсмени Львівщини, які виступатимуть на Олімпіаді під українським прапором, отримають заслужені нагороди. А ми, у свою чергу, об'єднаємо дружні вболівальницькі зусилля задля успішного виступу українських олімпійців в Ріо».

Особливо щирі оплески лунали на честь присутніх спортсменів-олімпійців Львівщини, серед яких: срібний призер Ігор Олімпіади 1964 року в Токіо з плавання Георгій Прокопенко; учасниця Ігор Олімпіади 1972 року м. Мюнхені з плавання Тетяна Пруднікова-Зєлікова; учасник Ігор Олімпіади 1972 року м. Мюнхені з легкої атлетики, мешканець Стрия Павло Андрєєв; дворазовий срібний призер Ігор Олімпіад 1988, 1992 років, учасник ще трьох Олімпіад 1996, 2000, 2004 років Михайло Слівінський; учасник Ігор Олімпіади 1996 року в Атланті та 2000 року в Сіднеї, Заслужений тренер України з веслування на байдарках і каное Роман Бундз; срібний призер Ігор Олімпіади 2000 року в Сіднеї з боксу Андрій Котельник; учасниця Ігор Олімпіади 2004 року в Афінах з кульової стрільби Юлія Коростильова (її брат - Павло Коростильов цього року представляє Львівщину в Бразилії); учасник Ігор Олімпіади 2008 року в Пекіні та 2012 року в Лондоні зі стрільби з лука Маркіян Івашко; а також представники зимових Олімпіад Христина Подгрушна-Опьола, Олена Шхумова, Олена Стецків; учасниця І Юнацьких зимових Олімпійських ігор 2012 року в Інсбруку з санного спорту, стипендіат НОК України Галина Куречко. На святі разом з усіма були присутні й учасники Параолімпійських Ігор різних років, зокрема Віктор Дідух (настільний теніс); Роксоляна Дзьоба-Балян, Павло Назар, Богдан Носевич, Роман Чайка, Іван Дзядик, Тарас Чопик (стрільба з лука).

Також у рамках заходу відзначили грошовою премією та спеціальною нагородою кращого спортсмена Львівщини за підсумками червня 2016 року – майстра спорту України міжнародного класу з веслування на байдарках і каное Віталія Вергелеса і його особистих тренерів та вручили майстрівські посвідчення трьом молодим спортсменам.

Окрім цього, із мистецьким подарунком для спортсменів та усіх присутніх виступив лауреат міжнародних конкурсів та фестивалів, духовий оркестр «Львівські фанфари» Львівської дитячої школи мистецтв № 5, вокально-хореографічна група мажореток «Феєрія» та кращі представники спортивного танцю Львівщини – шоу-балет «Едельвейс».

А на завершення церемонії юні спортсмени Львівщини випустили в блакитне мирне небо Львівщини повітряні кульки, кількість яких дорівнювала кількості посланців області в олімпійській збірний України.

Подібні святкові церемонії відбулися в усіх районах та містах обласного значення Львівщини.

Нагадаємо, що серед 206 українських спортсменів в Бразилії змагаються й 18 атлетів Львівської області – представники 8 видів спорту (вільна боротьба, кульова стрільба, фехтування, важка атлетика, веслування, стрільба з лука, сучасне п’ятиборство, художня гімнастика), а також  9 спортсменів-паралімпійців.

ІА "Вголос": НОВИНИ