[media=168213,168214,168215,168216,168217,168218] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Чемпіонат України з кінного триборства для дорослих, юніорів та юнаків (III-IV ранг) відбуватиметься в Жашкові, Черкаської області з 7 по 10 липня. Цьогоріч вихованцям ДЮСШ «Буревісник» з кінного спорту вдалося підготувати до чемпіонату і дітей. Львівську область на чемпіонаті України за програмою «юнаки» представлятимуть Катерина Іванчук на коні Рур та Максим Думич на коні Альханта. Серед дорослих – Петро Плекан (МСМК, член збірної України з триборства) з конем Рекрут виступатиме за програмою рівня складності у дві зірочки (ССІ 2  ), Юрій Дуля стрибатиме на двох конях – Іберія та Капфіро, Володимир Дуля – на коні Хамар, Іван Гордон – на коні Гормон стартуватимуть за програмою складності в одну зірочку (ССІ 1). 

За словами Оксани Гут, директора ДЮСШ з кінного спорту «Буревісник», затрати на перевезення коней та проживання спортсменів покривають за підтримки управління фізичної культури і спорту ЛОДА та президента Федерації кінного спорту Львівської області Віктора Доскіча.

Кінне триборство є однією з трьох дисциплін класичного кінного спорту представлених на Олімпійських іграх. Сучасні змагання складаються з трьох різних випробувань: виїздка, конкур та крос. Вони проходять у різні етапи один за одним, протягом яких вершник виступає на тому ж коні.

Змагальна програма рівня трьох зірок складності дає можливість отримати кваліфікацію для участі в міжнародних європейських першостях. Програми рівня 1 і 2 зірок дозволяють молодим вершникам і коням отримати допуск на турніри вищого рівня складності.

ІА "Вголос": НОВИНИ